Bakning med mandelmjöl
Idag provade jag baka bröd på mandelmjöl. Det blev verkligen supergott och är väldigt nyttigt.
Enkelt att baka dessutom. Mandelmjöl är ju lite dyrare men som tex i denna limpa använde jag endast 2 dl mandelmjöl så en påse räcker ju till många limpor!
Detta ska jag definitivt forstätta med =)
Resultatet blev denna fina limpa

Recept på LCHF mandelbröd:
4 ägg
2,5 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
0,5 dl grädde eller turkisk yoghurt
2 tsk bakpulver
4 ägg
2,5 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
0,5 dl grädde eller turkisk yoghurt
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Börja med att vispa äggen pösigt, tillsätt grädden/turkisk yoghurt och
vispa en stund till.
Blanda de torra ingredienserna + russin i en skål och tillsätt sedan
detta i äggsmeten och blanda till en jämn smet och låt svälla i 10 minuter.
Ta ner degen i en brödform, strö på pumpakärnor, solrosfrön och grädda på 200 grader i ca 20 minuter.
Börja med att vispa äggen pösigt, tillsätt grädden/turkisk yoghurt och
vispa en stund till.
Blanda de torra ingredienserna + russin i en skål och tillsätt sedan
detta i äggsmeten och blanda till en jämn smet och låt svälla i 10 minuter.
Ta ner degen i en brödform, strö på pumpakärnor, solrosfrön och grädda på 200 grader i ca 20 minuter.

Kommentarer
Trackback